Zonwering

Vijf redenen om te kiezen voor zonwering

De Belgische zomers worden steeds zonniger en warmer. Goede zonwering is dan geen overbodige luxe. Maar wat zijn de voordelen van zonwering? Wij zetten vijf redenen om te kiezen voor zonwering voor jou op een rijtje.

Deel dit artikel
Zonwering_Harol

1. Natuurlijke verkoeling

Zonwering houdt de warmte van de zon op een natuurlijke manier buiten, waardoor het binnen lekker koel blijft. Dit zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur in huis, maar zorgt er ook voor dat je op je energiekosten kunt besparen. In de warmere zomermaanden is een energieverslindende airco namelijk overbodig. En in de wintermaanden zorgt zonwering juist voor een extra isolatielaag, een win-win!

Brera_Harol

2. Bescherming in alle weersomstandigheden

Naast bescherming tegen de zon kan sommige zonwering ook bescherming tegen regen bieden. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een lamellendak creëer je binnen no time een overdekt terras. Zanger Jaap Reesema en zijn vrouw Kim Kötter kozen voor een op maakt gemaakt Brera lamellendak van Harol. Uniek aan het Brera lamellendak is dat deze volledig open en dicht kan schuiven. Wanneer je de lamellen opent, geniet je van maximaal lichtinval. Gaat het regenen? Dan sluit je met slechts één druk op de knop eenvoudig het lamellendak. Wil je ook extra beschermd zijn tegen wind? Dan kun je een terrasoverkapping zoals een lamellendak bijvoorbeeld uitbreiden met glazen of houten schuifwanden of screens. Zonwering is dus verrassend veelzijdig en zorgt ervoor dat je in alle weersomstandigheden kunt genieten van je tuin of terras.

Zonwering_Harol

3. Verlengstuk van je woning

Je kunt zonwering op verschillende manieren monteren. Je kunt kiezen voor een vrijstaande constructie door middel van een terrasoverkapping of pergola, of je kunt kiezen voor zonwering die je monteert aan je woning zoals bij een knikarmscherm. Het is zelfs mogelijk om de zonwering, zoals een lamellendak, in te bouwen in een dakconstructie van je bestaande veranda. Voor welke optie je ook kiest, door middel van zonwering verbind je je tuin of terras mooi met je woning. Zo creëer je een gezellige en sfeervolle plek waar je heel het jaar door comfortabel buiten kunt zitten. Je haalt binnen naar buiten en zorgt daarmee voor een verlengstuk van je woning, zonder dat je een vergunning nodig hebt voor een uitbouw.

Harol_zonwering_schermen

4. Zelf het lichtinval bepalen

Een woning met veel lichtinval staat voor veel mensen stipt op één als grootste woonwens. Hoe prettig is het als je zelf gemakkelijk de hoeveelheid licht in je woning kunt bepalen? Op een bewolkte of koelere dag is het heel fijn als de zon lekker naar binnen schijnt. Maar op warmere zomerdagen loopt de temperatuur dan al snel op. Dankzij zonwering kun je de lichtinval gemakkelijk zelf bepalen. Openen en sluiten van zonwering zoals screens, een knikarmscherm of een terrasoverkapping zoals een vouwdak of lamellendak gaat eenvoudig via een afstandsbediening of app. Zo kun je eenvoudig spelen met licht en sfeer in je woning.

sc800_Harol

5. Extra privacy

Zonwering biedt niet alleen bescherming tegen zon, regen en wind, maar zorgt ook voor meer privacy. Kies bijvoorbeeld voor screens voor je ramen of als uitbreiding van je terrasoverkapping. Zonwerende screens houden nieuwsgierige blikken buiten, zonder dat je eigen zicht geblokkeerd wordt. Met screens kun je dus nog steeds lekker naar buiten kijken en houd je zicht op je tuin.

Bovendien zorgen screens niet alleen voor extra privacy, maar beschermen houden ze ook kleine insecten zoals knutten tegen. Dat is extra prettig én nog een extra reden om voor zonwering te kiezen.

Meer weten?

Ben je benieuwd welk type zonwering past bij jouw woonwensen? Neem dan gerust contact met ons op, we nemen graag de mogelijkheden voor jouw woning met je door.

Vind een verdeler